torstai 9. kesäkuuta 2016

Kirjallisuusterapiaa, ole hyvä


Jos rakastat kirjoja, niin lue tämä. Jos olet joskus rakastanut joka solullasi, niin lue tämä. Jos olet menettänyt rakkaasi ja melkein järkesi, niin lue tämä. Jos hitaasti toivut surustasi, niin sukella tämän lempeisiin jokilaineisiin. Lue tämä, jos olet välillä menettänyt uskosi ihmisiin.

Siinä missä Nina Georgen kirjan Pieni kirjapuoti Pariisissa päähenkilö tarjoilee kirjakauppalaivassaan asiakkailleen kirjallisuusterapiaa, niin kirjan kiireetön tunnelma ja viisaat lauseet luovat hyvänolontunteen. Tämä on sellainen "vanhanaikainen" kirja. Ihmiset saavat olla oman itsensä näköisiä ja kokoisia (en tarkoita ulkoisesti), eikä toisten tekemiä ratkaisuja julmasti arvostella.

Ota siis Pieni kirjapuoti Pariisissa lempeään syliisi, viltti hartioillesi ja anna kirjakauppias Jean Perdun viedä sinutkin matkalleen proomun mukana Provencen maisemiin. Voit tuntea keskipäivän auringon ihollasi, laventelin tuoksun pelmahdukset ja kuvaukset keittiössä loihdittavista annoksista saattavat saada vatsasi kurnimaan.

Ehkä saat uusia näkökulmia rakastamiseen kepeään vaikeuteen.

Kirjan lopussa on vielä kaunokirjallinen ensiapupakkaus, josta voi löytää rohtoja erilaisiin elämän tuomiin kolhuihin.

Tätäkään kirjaa en halua puhki poikki ruotia, vaan herätellä sinun uteliaisuutesi. Olisi mukavaa saada tietää sinun kokemuksesi tästä "kesälomalukemisesta".


Nyt ei taustalla pauhaa mikään sähköinen aparaatti, vaan ikkunasta suhisevat ja sihisevät kesämyrskyn pikkusisaret.


-----> --->


George Nina, Pieni kirjapuoti Pariisissa (Bazar, 2016)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti